Dzieje się tak ponieważ produkty jakie spożywamy mają coraz mniejszą wartość odżywczą. Mąka pszenna, biały cukier, biały ryż, żywność puszkowana to wyłącznie puste kalorie bez witamin, soli mineralnych, enzymów i tłuszczów roślinnych. Dodatkowo zły wpływ na naszą żywność ma jałowość gleby. Obecnie szacuje się, że jałowych jest:
85% obszarów rolnych Ameryki Północnej,
76% Ameryki Południowej i Azji,
74% Afryki - 72% Europy.
Jałowa gleba rodzi słabe i chore rośliny. W przypadku niektórych warzyw spadek zawartości np. witaminy C wynosi prawie 90%. Nawożenie gleby niestety nie jest rozwiązaniem tej sytuacji, ponieważ spośród 52 różnych minerałów do gleby wracają zaledwie trzy: azot, potas i fosfor.
85% obszarów rolnych Ameryki Północnej,
76% Ameryki Południowej i Azji,
74% Afryki - 72% Europy.
Jałowa gleba rodzi słabe i chore rośliny. W przypadku niektórych warzyw spadek zawartości np. witaminy C wynosi prawie 90%. Nawożenie gleby niestety nie jest rozwiązaniem tej sytuacji, ponieważ spośród 52 różnych minerałów do gleby wracają zaledwie trzy: azot, potas i fosfor.
Konieczne jest więc stosowanie suplementów witamin i minerałów.
Ten komentarz został usunięty przez autora.
OdpowiedzUsuńJeśli ja potrzebuję suplementów i to tak naprawdę z różnych przyczyn to nie jest nic strasznego. Wchodzę na stronę apteki internetowej https://apteline.pl/ i zamawiam to co jest mi aktualnie potrzebne. Nie mam z tym najmniejszego problemu.
OdpowiedzUsuń