sobota, 12 kwietnia 2014

Zdrowie i żywienie.


Dlaczego najlepsze plony osiągają rolnicy uprawiający ananasy, aloes, noni, algi i wiele innych roślin na ziemi wulkanicznej?


Nowe tajniki składu ziemi oraz jej elektromagnetyzmu odkryli przed nami australijscy naukowcy przy okazji poszukiwania ekologicznych nawozów...

W ostatnich latach dzięki nowoczesnym sprzętom wykryto dalekie promieniowanie podczerwone emitowanym przez ziemię wulkaniczną. Pochłaniają je korzenie roślin, a dalej poszczególne części np. liście,owoce i kwiaty (zapach również łączy się z efektem podczerwieni). Kiedy zjadamy żywność hodowaną szczególnie na ziemi wulkanicznej (mogą to być również rośliny z oceanu - algi) to jednocześnie pochłaniamy tzw. kwanty światła - fotony.

Dalekie promieniowanie podczerwone ze skał wulkanicznych np. turmalin zawarty w roślinach, wchodzi w reakcje z płynami ciała poprzez dalekie promieniowanie podczerwone (FIR), emituje jony ujemne (korzystne dla zdrowia) oraz efekty elektryczne - niezbędne w przekaźnictwie informacji między komórkami. Dlatego też wszelkie informacje z mózgu do poszczególnych części  naszego organizmu i w przeciwnym kierunku, przebiegają można by powiedzieć - z prędkością światła.

Jak wynika z wielu badań naukowych, codzienne wzbogacanie diety w świeżą żywność np. dobrze nasłonecznione owoce i warzywa, a nie wyłącznie żywności przetworzoną lub pasteryzowaną, pozwala nam dostarczać każdego dnia tego typu, bioenergetycznych składników.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Oceń stan swojego zdrowia - odporność